Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Σε ρυθμούς Καρναβαλιού η Ξάνθη - Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεωνΣε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται πλέον η πόλη της Ξάνθης που φέτος γιορτάζει μισό αιώνα καρναβαλικών εκδηλώσεων, με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να έχουν στολιστεί καταλλήλως.


Οι εκδηλώσεις ξεκινούν φέτος νωρίτερα και περιλαμβάνουν μια σειρά από δρώμενα, καθώς και τις καθιερωμένες μουσικές συναυλίες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν στο κοινό. Σταν, Σαμπάνης, Τσαλίκης, Βαρδής και Λιανός είναι μερικοί... από τους προβεβλημένους καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις ενώ ο τελευταίος θα είναι και ο παρουσιαστής της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία θα καλύψει και φέτος την καρναβαλική παρέλαση.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται η καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο πριν την Κυριακή της Αποκριάς, καθώς και η μαθητική καρναβαλική παρέλαση που εγκαινιάστηκε πέρσι και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους θεσμούς του καρναβαλιού.Οι Συναυλίες στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 13.00: STAN
Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30: Γιώργος Σαμπάνης
Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30: Γιάννης Βαρδής – Γιώργος Λιανός
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, ώρα 13.00: Γιώργος Τσαλίκης


Οι Καρναβαλικές Παρελάσεις

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 11.30: Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30: Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση
Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, ώρα 13.30: Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση


Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού

Για τον ρόλο της βασίλισσας του Καρναβαλιού επιλέχθηκε φέτος η Άξια Ανδρεαδάκη, ενώ όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης έχει ήδη αποφασιστεί το ποια θα είναι η βασίλισσα για το 2016. Μάλιστα ο έως τώρα προγραμματισμός προβλέπει η φετινή βασίλισσα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού να παραδώσει απευθείας το στέμμα της στην επόμενη βασίλισσα ώστε να γίνει γνωστή από φέτος η συμμετοχή της. Πρόκειται για νεαρό μοντέλο από την Ξάνθη η οποία στο παρελθόν έχει βραβευτεί ως Μις Θράκη, ενώ φέτος θα λάβει μέρος στα καλλιστεία.

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων (Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2015)

Επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Καρναβαλιού

Δείτε τις εκδηλώσεις στο κινητό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

Thaks for the comments

Vagelis