Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Run Greece: Το ετήσιο ραντεβού του αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη.(28/9/14)





Η Αλεξ/πολη έβαλε στοίχημα να βγάλει τους κατοίκους της στους δρόμους για περπάτημα ή τρέξιμο την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014. Στην παρουσίαση του RUN GREECE της Αλεξ/πολης στην τοπική κοινωνία, με κοινή συνέντευξη τύπου, προέβησαν Περιφέρεια, Δήμος, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης και ΜΓΣ Εθνικός. Η Αλεξ/πολη είναι η 6η πόλη στην Ελλάδα που θα τρέξει το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, μια μικρογραφία του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας....


Η αντιπεριφερειάρχης κ.Νικολάου, η οποία και παραβρέθει στην μεγάλη παρουσίαση που έγινε στο Ζάπειο, όπως και ο αντιδήμαρχος κ.Γερακόπουλος τόνισαν την μεγάλη τιμή που γίνεται στην πόλη μας και είναι υποχρέωση όλων των φορέων να βοηθήσουν, για την επιτυχία και καθιέρωση του θεσμού.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης Κώστας Μιχελής αναφέρθηκε στο RUN GREECE ως ένα πανθρακικό γεγονός, που θα αφορά όλα τα σωματεία και αθλήματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο γεν.γραμμ.του ΜΓΣ Εθνικού Γιώργος Μιχελής τόνισε την στήριξη ολόκληρου του συλλόγου, στην μεγάλη αυτή δράση που ξεπερνά τα όρια της Αλεξ/πολης, της Θράκης, ακόμη και της Ελλάδος, προσδοκώντας την ανάπτυξη του εγχώριου και εξωτερικού τουρισμού.

Τέλος ο αντιπρόεδρος και έφορος στίβου κ.Πατερόπουλος αναφέρθηκε στους λόγους τεκμηρίωσης της πρότασης διεκδίκησης του αγώνα. Στην απόσταση από τις υπόλοιπες 5 πόλεις (Λάρισα, Ηράκλειο, Πάτρα, Γιάννενα, Καστοριά), την φυσική ομορφιά και ιστορικότητα της περιοχής, την γειτνίαση με Τουρκία, Βουλγαρία, τις ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες της Αλεξ/πολης και τον μεγάλο αριθμό δρομέων οργανωμένων και μη, που θα στηρίξουν τον αγώνα.

Στόχος όλων των συνδιοργανωτών είναι η επιτυχία και η καθιέρωση του νέου θεσμού και να αποτελέσει το ετήσιο ραντεβού του αθλητισμού, στην Αλεξ/πολη.

Γενικά για το RUN GREECE.

Το 2013 αποτελεί την πρώτη χρονιά της σειράς RUN GREECE με τον κόσμο να αγκαλιάζει την πρωτοβουλία και οι αγώνες να σπάζουν το ένα μετά το άλλο ρεκόρ. Φέτος όλες οι πόλεις βάλανε πιο ψηλά τον πήχη των συμμετοχών, βλέποντας ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στις κοινωνίες τους.

Το RUN GREECE είναι μια πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ, με συμμάχους την τοπική αυτοδιοίκηση και χορηγό την WIND. Είναι ένας νέος θεσμός της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, είναι απάντηση στην κρίση με ανάπτυξη έξι λαϊκών αγώνων δρόμου που προβάλλει τη χώρα μας και τις κατά τόπους περιοχές της, ιστορικούς και τουριστικούς προορισμούς, παρακαταθήκη για το μέλλον του κλασσικού αθλητισμού, του αθλητισμού υγείας και του αθλητικού τουρισμού.

Έχει αναφορά στον απλό πολίτη κατά κύριο λόγο και στο ιστορικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο κάθε πόλης. Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι οι απλοί πολίτες, οι αρχάριοι δρομείς και περιπατητές, το αμύητο κοινό στον αγώνα των 5χλμ. Μέσα από τον παιδικό αγώνα του ενός χιλιομέτρου η προσέλκυση νέων παιδιών-μαθητών στη μαζική άσκηση και στον αθλητισμό. Υπάρχει όμως και ο αγώνας 10 χλμ. για μυημένους δρομείς.

Προβλέπετε χρονομέτρηση των αγώνων 5 και 10 χλμ. γιατί το σημαντικό δεν είναι η απλή συμμετοχή, αλλά το κίνητρο να συνεχίσει κανείς την προσπάθεια βελτίωσης και να αποκτήσει τρόπο ζωής που θα μπορεί να τον αξιολογήσει την επόμενη χρονιά στον επόμενο αγώνα ή αγώνες.

Προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα προωθημένο πακέτο δρομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, που δίνει αξία στη συμμετοχή και δημιουργεί νέες συνθήκες για συμμετοχή σε αθλητικό τουριστικές διοργανώσεις και έξω από τα σύνορα της τοπικής κοινωνίας ή και της χώρας. Χρησιμοποιεί διαδικασίες και πολιτικές ανάλογες του αυθεντικού κλασσικού μαραθωνίου και ημιμαραθωνίου της Αθήνας και έτσι καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές στην αντιμετώπιση των πολιτών, δρομέων του κέντρου και της περιφέρειας.

Έχει στόχο την μαζικότητα (περίπου 2000 δρομείς ανά πόλη ήταν τα περυσινά νούμερα), τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των πολιτών της περιφέρειας , την προβολή ιστορικών πόλεων και προορισμών (αφού έχει εξασφαλιστεί και η εκτεταμένη παρουσίαση στιγμιότυπων από τη δημόσια τηλεόραση), την ενίσχυση του δρομικού κινήματος, την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλη την περιοχή .

Η επιτυχία του αγώνα και άλλων τέτοιων δράσεων μπορούν να αλλάξουν συνήθειες υγείας του πληθυσμού. Κάθε ευρώ που επενδύεται στον αθλητισμό, σύμφωνα με τις παγκόσμιες έρευνες, γλυτώνει περίπου 5 ευρώ από τα έξοδα υγείας του κράτους.


e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

Thaks for the comments

Vagelis