Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Run Greece: Φάρος αθλητικής δράσης η Αλεξανδρούπολη



Την ερχόμενη Κυριακή θα διεξαχθεί ο πέμπτος αγώνας της σειράς αγώνων δρόμου του ΣΕΓΑΣ με την επωνυμία Run Greece στην ακριτική, όμορφη, φιλόξενη και αθλητομάνα Αλεξανδρούπολη. Στο σταυροδρόμι δύο Ηπείρων και τριών χωρών, η Αλεξανδρούπολη αγκάλιασε τον θεσμό
και φέτος για δεύτερη χρονιά διοργανώνει τον αγώνα φιλοδοξώντας να τον καθιερώσει ως το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της περιοχής.


Ηδη τα πρώτα δείγματα από τις δηλώσεις συμμετοχής δείχνουν αύξηση κατά 30% σε σχέση με τις περσινές και προβλέπεται να προσεγγίσουν τις 2.500. Οι διοργανωτές του RUN GREECE Αλεξ/πολης, έχουν θέσει στόχο τους και καλούν τους κατοίκους της περιοχής να «σηκωθούν από τον καναπέ» και να ζήσουν την εμπειρία του αγώνα δρόμου πόλης, συμμετέχοντας στα 5 ή 10 χλμ ενώ για τους μαθητές του Δημοτικού υπάρχει ο αγώνας των 600μ.

Ο αγώνας της Αλεξανδρούπολης έχει συμπεριληφθεί στην κοινή δράση της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Σπορ (European Week of Sports) που έγινε από 7-13/9 και ειδικότερα στην περίοδο προβολής (promotional period) που περιλαμβάνει δράσεις έως τέλους του μήνα. Από πλευράς ΣΕΓΑΣ θεωρήθηκε η πλέον κατάλληλη δράση από χαρακτηριστικών γιατί βρίσκεται στα «σταυροδρόμι» δύο ηπείρων και τριών χωρών που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία).

Επίσης ο αγώνας αναφέρεται στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για το λόγο αυτό από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, είναι ενταγμένος στο πρόγραμμά της «RUNNING 4 ALL» και είναι αξιολογημένος ως επιπέδου 3 αστέρων (3***) που πιστοποιεί την ποιότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία αυτών των αγώνων και τους αξιολογεί. Από το 2016 θα συμβεί το ίδιο με όλα τα RUN GREECE, τον Ημι-Μαραθώνιο και τον Αυθεντικά Μαραθώνιο της Αθήνας.

Μέσα από αυτή τη δράση οι αγώνες προβάλλονται πανευρωπαϊκά, το δρομικό κίνημα ενημερώνεται ευρύτερα και φυσικά όσοι επιθυμούν μπορούν να αναζητούν ευκολότερα πληροφορίες και να δηλώνουν συμμετοχή. Έτσι, ο σημερινός αγώνας είναι 3 αστέρων, έχει προβληθεί πανευρωπαϊκά και ίσως να έχει και ξένους δρομείς από γειτονικές χώρες.

Οι εγγραφές

Θυμίζουμε ότι οι εγγραφές συνεχίζονται έως 23/9 και ώρες 10-1μμ στα γραφεία του Εθνικού (Πλατεία Πολυτεχνείου) και το απόγευμα 5-7μμ στο στάδιο Φώτης Κοσμάς. Ο ρουχισμός του αγώνα θα δοθεί την παραμονή 26/9 στο ισόγειο του Νέου Νομαρχείου.

Το Συνέδριο του Εθνικού

Μέσα στις δράσεις με την ευκαιρία της διοργάνωσης του Run Greece της Αλεξανδρούπολης, ο ΜΓΣ Εθνικός διοργανώνει το 1ο συνέδριο του ΜΓΣ Εθνικού που θα γίνει στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Πλησιάζοντας τα 90 χρόνια στον αθλητισμό ο ΜΓΣ Εθνικός γυρίζει σελίδα, δένει το παλιό με το καινούργιο, προσφέροντας προοπτική και όραμα για την νέα γενιά. Τα θέματα που θα αναλυθούν θα αποτελέσουν οδηγό και φάρο στη νέα εποχή. «Κοιτάζουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις για το καλό της επόμενης γενιάς. Ενεργώντας ως σύμβουλοι και καθοδηγητές, το εξειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού προσπαθεί να διδάξει το ευ αγωνίζεσθε με την ανάληψη πρωτότυπων πρωτοβουλιών. Ευχόμαστε γόνιμες συζητήσεις και ευχαριστούμε για την δέσμευσή και την εμπιστοσύνη σας» τονίζουν οι διοργανωτές του Συνεδρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.

Thaks for the comments

Vagelis